Angélique de Jong

Rebalancer en Lichaamsgericht Coach

Angélique de Jong - Rebalancer en Lichaamsgericht Coach

 

In mijn werkwijze staat het lichaam centraal. We wonen erin, voelen ermee en als er ergens een disbalans ontstaat laat ons lichaam dat weten: we krijgen klachten. En om van deze klachten af te komen, zullen we ze juist moeten onderzoeken. Ze bevatten veel wijsheid en als we naar de taal van ons lichaam kunnen luisteren, ontstaat er op een dieper niveau ontspanning en kan ons lichaam zijn oorspronkelijke balans herstellen. We voelen ons energieker en vrijer.

Hoe werkt het?

In rebalancing® wordt gewerkt met diverse massagetechnieken, ademhaling en zelfonderzoek. De aanraking en ademhaling helpen je om (in) je lichaam te gaan voelen, spanningen te onderzoeken om ze los te kunnen laten. In het zelfonderzoek leer je een link leggen naar gebeurtenissen en patronen in je leven. Wanneer je heel veel of helemaal niets voelt (dat kan fysiek en of emotioneel zijn) onderzoeken we samen hoe je beter met je lichaam kan ‘samenwerken’. In mijn benadering is een goede gronding belangrijk. Voeten, benen en bekken zijn onze basis.

Wie ben ik?

Mensen zijn mijn passie en daarom koos ik al jong voor het vak van maatschappelijk werk, met als specialisatie gezins- en familierelaties. Na ruim 20 jaar praten en denken ben ik op zoek gegaan naar meer verdieping in het voelen. Meerdere lichaamsgerichte opleidingen brachten mij uiteindelijk bij rebalancing en daar kwam alles bij elkaar: lichaam, geest en bewustzijn. Ik heb ervaren dat alle antwoorden in de persoon zelf liggen en mijn uitdaging is om de ander te begeleiden om deze te vinden en te gebruiken. Dan kunnen wezenlijke veranderingen ontstaan.


Ons wijze lichaam weet zoveel meer dan we denken!