Ervaringen

Op deze pagina schrijven cliënten van ICMC De Bron, geheel vrijwillig, hun ‘testimonial’  over de multidisciplinaire benadering, het traject, de begeleiding en het team, zoals zij dat, na afloop van het traject hebben ervaren.

De dag dat ik ontdekte dat ik Burn-out was, herinner ik mij heel goed.
Ik was uitgeput en volgens de huisarts kon ik maar beter stoppen met werken. Want dat gaf alleen maar meer stress.
Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, ik heb weken gesprekken gehad met een psycholoog die wekelijks werkte vanuit de lokale huisartsenpraktijk, dus hoefde ik niet speciaal ergens anders naartoe. Echter zette die mij al snel zelf aan het werk. Ik kon online een therapieprogramma volgen. Dit heb ik toen geprobeerd.
Mijn contract bij mijn laatste werkgever eindigde en zo kwam ik bij het UWV terecht. Mijn Ziekte Wet consulent benoemde een paar keer ICMC de Bron maar zo moe als dat ik was, negeerde ik haar de eerste twee keren. Ik wilde alleen maar slapen. Maar zelfs dat ging niet. Ik was totaal de controle kwijt over mijn eigen leven!
Toen ik weken verder was en ik nog niet veel beter was geworden, besloot ik eens de website van ICMC de Bron op te zoeken. Inmiddels had ik enige tijd thuis doorgebracht en wat meer rust. Waar had die vrouw het eigenlijk over? Ik belde het UWV direct daarna. Ik wil heel graag een intakegesprek bij De Bron, kan dit nog? luidde mijn vraag. Mijn consulent was iets wat geïrriteerd, omdat ik haar de keren ervoor volledig had genegeerd. Ik was toen veel te moe om überhaupt uit huis te komen maar nu ben ik bereid te reizen waar het ook ligt, was mijn antwoord. Ik was opgelucht toen zij mij nog wilde aanmelden. Ik werd vrij snel opgebeld en kon langskomen bij De Bron.
Zodoende startte het multidisciplinaire traject bij De Bron, 6 maanden nadat ik een Burn-out kreeg.
Wat ik hier voornamelijk uit heb gehaald is het stellen van mijn eigen grenzen. Bewustwording en hierdoor signaleer ik eerder of ik over mijn eigen grens ga. Nee zeggen ging mij voor het traject slecht af. Nu durf ik niet alleen nee te zeggen maar kan ik ook uitleggen waarom niet, zonder smoesjes en zonder schuldgevoel. Ik zet voortaan mezelf 3 x op nr. 1. Daarna kijk ik of ik een ander kan en wil helpen.
Hier houd ik rekening met wat mij wel en niet energie geeft.
Wanneer ik weer eens te druk met van alles bezig ben, herinner ik mezelf eerst diep in en uit te ademen en dan weer met 1 stap tegelijk verder te gaan. Ook moet ik niet meer zoveel. Ik let vooral op mijn gezondheid en energiepijl. Anders kom ik ook niet ver.
De Bron heeft enorm bijgedragen aan mijn herstel. De behandelaars werkten zeer deskundig maar toch heel vertrouwd. Ik voelde me vrij snel op mijn gemak. Ook was het prettig dat ik mij kon openstellen en hierdoor de onderliggende oorzaken naar boven werden gehaald. Hierdoor kon ik de juiste begeleiding krijgen.
Ik heb nog een lange weg te gaan maar bij De Bron heb ik geleerd dat balans erg belangrijk is. In mijn situatie was dat een jaar geleden ver te zoeken. Ik bleef maar doorgaan. Nu gun ik mezelf de tijd en neem ik op tijd rust. Dit is soms nog lastig maar wanneer ik me dan weer moe voel, neem ik een stap terug.
Daarom nogmaals enorme dank aan De Bron.

Onlangs heb ik meegedaan aan het programma Gewicht in Evenwicht. Nou, inderdaad heb ik mijn gewicht weer in balans. Ik was vele kilo’s te zwaar, dus ben ik al tijden geleden begonnen met meer beweging. Ik ging naar de sportschool, nam de trap en pakte de fiets naar mijn werk. Ook gooide ik drastisch mijn eetpatroon om. Maar er gingen nauwelijks kilo’s af. Om gek van te worden. Ik besloot mee te doen aan het speciale programma van ICMC De Bron. De arts daar heeft mij helemaal doorgelicht, tot op DNA-niveau. In persoonlijke consulten met deze vriendelijke en kundige arts werd ik gemonitord en stemden wij de persoonlijke behandeling af op de situatie van het moment. En in een aantal bijeenkomsten,onder deskundige leiding van de sympathieke groepscoach, met ‘lotgenoten’ deelden wij onze ervaringen, stimuleerden we elkaar en kregen wij extra informatie over onderwerpen die met het gewicht en een gezonde lyfestyle te maken hebben. Bij iedere bijeenkomst wisselden wij bovendien een aantal heerlijke recepten uit. Ik ben inmiddels, in de afgelopen 6 maanden, al ruim 22,5 kg kwijt en ben super blij dat ik deze stap genomen heb.

Door een bedrijfsarts van het UWV was ik doorverwezen naar de Bron, omdat ik de rouwverwerking van mijn man nog geen plaats had gegeven. Op 10 augustus 2017 ben ik gestart met de consulten. Ik heb consulten gehad met een natuurgeneeskundig arts, Life Coach en Loopbaanbegeleider. Ik had nooit gedacht dat het overlijden van mij man zo diep zat, daar ik mij had/heb gefocust op het welzijn van onze kinderen. Deze zijn heel goed terecht gekomen en daar ben ik heel blij om. De Life Coach heeft bij mij een heel gevoelige snaar geraakt, waardoor ik het overlijden van mijn man een plek kan geven en vol vreugde kan beginnen aan een nieuwe fase in mijn leven. Het mooie van deze consulten is, dat er tijd, aandacht en energie in de klant wordt gestoken. Ik ben heel blij met ICMC De Bron. Ik kan het een ieder aanraden. De medewerkers van De Bron, bedankt.

De Bron, het traject, ik heb de behandeling als zeer positief ervaren.
In alle rust, tijd en vooral begrip en veel hulp gekregen in het omgaan met mijn klachten en daar grip op te krijgen.
Goede begeleiding gekregen van diverse zeer bekwame therapeuten die de mensen op hun gemak stellen en zich zichzelf laten zijn.
Duidelijk in het maken van afspraken en je behandeling precies afstelt op hetgeen de patiënt nodig heeft.
Kortom een 8+

Het traject wat ik bij de Bron heb doorlopen heb ik als zeer prettig en nuttig ervaren. Het heeft mij weer op het juiste pad gezet en de ogen geopend voor de mooie dingen om mij heen. De behandelaren zijn kundig, empatisch en betrokken. Daardoor voelt het alsof je er echt jezelf kunt laten zien.

Heb het ervaren als een prettige ervaring. Contact en samenwerking liepen ondanks de plotselinge verhuizing en verbouwing toch heel erg soepel. Kundige mensen, fijne sfeer.

Met alle liefde schrijf ik mijn ervaring.
Na een zeer lastige periode in mijn leven ben ik met behulp van de Bron weer waar ik wezen wil.
De therapie was mij op het lijf geschreven en de verschillende behandelingen hebben mij weer krachtig gemaakt, nieuwe besluiten doen nemen en weer laten weten wie ik ben en wat ik wil.
Alle 3 mijn therapeuten ben ik zeer dankbaar voor de deskundigheid en aandacht die ik nodig had.
Een hartelijke groet.

Uiteraard schrijf ik graag een testimonial voor jullie.
ICMC De Bron heeft mij in een moeilijke periode geholpen. De behandelingen hebben mij meer energie en motivatie gegeven. Door meer zelfvertrouwen en zelfkennis heb ik mijn grenzen leren kennen waardoor ik weer positief in het leven sta en de tools heb om in de toekomst een dergelijke situatie te voorkomen. Ik ben ICMC De Bron dankbaar voor de fijne, persoonlijke, integere en effectieve manier van werken.

Wat fijn om bij De Bron behandeld te worden. Zoveel aandacht, vriendelijkheid, meelevendheid, heb ik tot nu toe heel weinig mogen ervaren in/bij instellingen die mensen weer beter maken.
Al bij binnenkomst wordt men heel vriendelijk en attent tegemoet getreden door de assistentes en behandelaars die ernaar streven om je weer beter te maken. Prima. Alles bij elkaar voelde het als thuis, zo vertrouwd en goed! Bedankt, heel veel succes.

Ik merkte dat het traject van het begin af aan op een onbewust niveau de basis van m’n problemen aanpakte. Bij tijden was het voor mij niet altijd duidelijk waar we aan werkten, tot de puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen. Door de goede afstemming binnen het behandelteam, voelden de verschillende therapieën als zeer aanvullend op elkaar. Er was voldoende ruimte voor mij voor aanpassingen op het voorgestelde programma.
Het geheel heeft een persoonlijkheidsproces op gang gebracht dat nog lang zal doorwerken.

Het traject bij ICMC De Bron, in het kader van de terugvalpreventie, heeft mij veel geleerd en opgeleverd. Ik ben nu in staat om vaker ‘nee’ te zeggen en dat geen naar gevoel meet bij te hebben. Ik heb veel meer balans in mijn werk/privé kunnen aanbrengen, waardoor ik mij veel vitter ben gaan voelen. Ik ga nu ook weer met veel meer plezier en energie naar mijn werk.

Ik vond de behandeling heel erg fijn. Het heeft mij goed gedaan. Ik heb nu veel meer balans in mijn werk / privé en ga met veel meer plezier en energie naar mijn werk.

Het was een goed traject om van mijn burn-out af te komen.Ik heb veel baat gehad bij de diverse behandelingen. Het heeft mij weer op ‘de rails’ geholpen. Het contact en de samenwerking verliepen soepel. Ik heb ook meer inzicht gekregen in mijn eigen functioneren en meer handvatten ontdekt. Wat mij betreft krijg ik af en toe een ‘onderhoudsbehandeling’.

De behandelingen waren zeer professioneel en ik heb deze als bijzonder prettig ervaren. De rust is in de geest van mezelf; uiteindelijk heb ik het gevoel er weer helemaal tegenaan te kunnen gaan. Zonder de ervaren deskundigheid was dit mij niet gelukt en zat ik nog thuis.

Mijn behandelingstraject is zeer prettig verlopen. Een kundig team van mensen met kennis van zaken. De flexibiliteit en betrokkenheid waren groot. En het belangrijkste, het resultaat was daar met de beoogde doelen.