Selena van Apeldoorn

Lichaamsgericht Coach

Selena van Apeldoorn - Lichaamsgericht Coach

Mijn leven staat in het teken van beweging. Als kind van een Nederlandse vader en een Joegoslavische moeder ben ik opgegroeid met een liefde voor reizen en respect voor andere culturen. In de jaren ’90 had ik het voorrecht om enige tijd onder de Mapuche Indianen in Chili door te brengen. Daar leerde ik als eerste over de relatie tussen lichaam en geest en wat ‘werkelijk gezond zijn’ betekent.
Nu, meer dan 20 jaar later, werk ik in mijn praktijk als lichaamsgericht coach met dezelfde inspirerende visie op het leven en mens-zijn.

Leren luisteren naar je lijf

Als mens ben je meer dan een wandelend hoofd; je lichaam is je thuis, je voertuig in deze wereld en een net zo belangrijk onderdeel van wie je bent als je geest dat is. Het contact herstellen met je lijf is dan ook een krachtig middel om meer balans te vinden en toegang te krijgen tot je eigen-wijsheid. Het lichaam liegt namelijk nooit en is heel concreet voelbaar. We zijn echter vaak te druk in ons hoofd om te luisteren naar ons lichaam en onze innerlijke stem.

Als lichaamsgericht coach begeleid ik je om die verbinding te versterken. Via methodes als ademcoaching, haptonomie en energetisch lichaamswerk leer je de signalen die je lijf je geeft op te merken en te volgen. Met als resultaat meer rust, energie, inzicht en een algeheel gevoel van vitaliteit.

Mijn achtergrond

In 2001 studeerde ik af in de Culturele Antropologie aan de Rijksuniversiteit Leiden met als specialisatie Medische Antropologie. In de twaalf jaren daarna deed ik ervaring op bij verschillende maatschappelijke organisaties als strategisch adviseur en fondsenwerver. Ondertussen volgde ik de post-HBO opleiding tot Life Coach en daarna die tot Lichaamsgericht Coach bij het Atma Instituut in Amersfoort. Ook reisde ik af naar landen als India, de VS, Bali en Duitsland voor diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In 2010 richtte ik mijn eigen praktijk op en sindsdien begeleid ik mensen om lichaamsbewust te leven. Naast het coachen van individuele cliënten organiseer ik ook thematische workshops en trainingen, evenals retraites naar het buitenland.


There is more wisdom in your body than in your deepest philosophy (Friedrich Nietzsche).