In deze agenda vind u de lezingen, workshops en speciale avonden die bij ICMC De Bron worden georganiseerd. Deze activiteiten hebben altijd betrekking op gezondheid, vitaliteit en inspiratie.

Elke donderdag

19:30 – 20:30 en
20:30 – 21:30

Meditatieavond

Meditatie is één van de meest duurzame manieren om (innerlijke) vrede en geluk in je leven te garanderen. De meditatieavonden zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een manier om meer rust, vreugde en (geestelijke) ruimte te creëren in een hectisch leven en om dichter bij zichzelf te komen. 

Lees meer!          Schrijf je in!

15 Januari (start)

Woensdag (8 weken)

19:30 -21:30

Cursus Mindfulness

De wereld waarin wij leven, draait in een bijzonder hoog tempo. Mensen stellen alsmaar hogere eisen aan zichzelf en hun omgeving. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met dit levenstempo en de uitdagingen die het biedt.

Mindfulness kan een effectief hulpmiddel zijn om te midden van alle hectiek je rust en persoonlijke balans te behouden. Je leert op een andere, meer effectieve manier omgaan met beperkende gedachtepatronen en overheersende gevoelens. Hierdoor krijg je als vanzelf meer toegang tot positieve gemoedstoestanden, leef je meer in het huidige moment, waardoor je de kwaliteit van je leven kunt verhogen.

Lees meer!          Schrijf je in!

21 Januari

Dinsdag

19:30 – 21:30

Workshopserie: Regie op je Gewicht in de Winter!

De December feestdagen zijn dan wel voorbij, maar de winter is nog maar net begonnen. Een periode waarin we meer binnen zitten, minder bewegen en vaker meer en anders eten! Hoe hou je dan regie op je gewicht?

We gaan aan de slag met specifieke onderwerpen zals: Wat is regie? Hoe doe je dat? en “Evenwichtig eten in de winter’. Er is natuurlijk ook volop ruimte voor jouw eigen vragen.

Lees meer!          Schrijf je in!

28 Januari

Dinsdag

19:30 – 21:30

Oeps! Burnout

Burnout komt niet vanzelf en geheel plotseling. Er gaat vaak een langdurig proces aan vooraf met veel en voortdurende spanning en overbelasting. Het is een sluipend proces en je hebt het meestal te laat in de gaten. Je ervaart al wel signalen, maar negeert deze. Je gaat immers maar door; vaak op wilskracht: “Het zal jou niet gebeuren”!

Speciaal voor mensen die al wel (vage) klachten ervaren gaan we dieper in op burnout, wat is het, moet ik het serieus nemen, wat zijn de symptomen, wat kun / moet je doen om het te voorkomen en welke tips & trips zijn er.

Lees meer!          Schrijf je in!

6 Februari

Donderdag

19:30 – 21:00

Thermografische borstscans

MammaHealth biedt vrouwen een veilige en pijnloze manier om de gezondheid van hun borsten te bepalen. Dat gebeurt door middel van thermografie. Maar wat is thermografie en wat houdt een thermosgrafische borstscan eigenlijk in? Wat zijn de voor- en nadelen en ook de risico’s? Hoe is een thermografische borstscan vergeleken met bijvoorbeeld mammografie, MRI of echo?
 

18 Februari

Dinsdag

20:00 – 21:30 

Scheiding; en jij als grootouder staat buiten spel

Zien wij onze kleinkinderen dan nog wel?

Er wordt tegenwoordig veel gevraagd van grootouders. 1 a 2 keer per week oppassen, kleinkinderen van school halen; weekendjes oppassen omdat de eigen kinderen even moeten bijtanken en bijkomen van de werkstress.

Helaas eindigt ongeveer 1 op de 3 relaties in een scheiding. In eerste instantie wordt dan nog meer gevergd van opa en oma. Maar bij de scheiding zelf zijn ze geen partij en staan ze vaak hulpeloos aan de kant. En zodra de scheiding achter de rug is en een partner (of beiden) een nieuwe relatie heeft gevonden ontstaat een volkomen nieuwe situatie. Zien wij onze kleinkinderen dan nog wel? Passen andere ‘vreemde’ grootouders op onze kleinkinderen! Of passen wij, naast onze eigen kleinkinderen op kinderen die we helemaal niet kennen.

Patries Baijer, onze mediator, heeft veel ervaring met begeleiding van scheidingen en met dit soort beschreven situaties. Graag deelt zij haar inzichten. Natuurlijk is er volop ruimte om de eigen ervaringen met elkaar te delen.

Schrijf je in!