Burnout en stress. Corona liet ze niet verdwijnen!

Het zijn moeilijke en onzekere tijden. Het Corona-monster heeft ons mondiaal behoorlijk in zijn greep en is nog lang niet verslagen. Er zijn strenge maatregelen genomen om de uitbraak zoveel mogelijk in te dammen. En het monster bedreigt niet alleen onze gezondheid! Als een gevolg van de genomen maatregelen laat het virus wereldwijd een diep spoor van economische vernieling achter.

Het zijn ook angstige en stressvolle tijden. Heel veel mensen, zowel jong als oud, lopen rond met dezelfde vragen: Krijgt het virus mij ook te pakken? Wanneer stopt deze ellende? Heb ik straks nog wel een baan? Kunnen wij het financieel allemaal wel redden? Gaat mijn onderneming failliet? Hoe ziet onze toekomst eruit, voor ons en onze kinderen? Bovendien zitten veel mensen (gedwongen) thuis en voelen zich, ondanks de moderne communicatiemiddelen, sterk geïsoleerd. Naast het thuis-leven moet er ook worden gewerkt en vragen kinderen extra aandacht bij hun school-activiteiten.TNO Factsheet Burnout en Stress klachten

Deze situatie resulteert in heel veel spanning, stress en slapeloze nachten. En je moet wel heel stevig in je schoenen staan om goed met die stress om te kunnen gaan.

Voordat de Corona-crisis uitbrak was het aantal mensen met Burnout- en stress klachten al enorm groot. Om je geheugen wat op te frissen is hiernaast een meest recente factsheet (2019) van TNO opgenomen over Burnout en Werkstress. Je kunt op de factsheet klikken om het verder te vergroten.

Die enorme hoeveelheid is door Covid-19 natuurlijk niet minder geworden. In tegendeel. Hoewel het Corona-virus momenteel alle aandacht opeist lijkt het er daardoor op dat Burnout en stress klachten opeens en volledig zijn verdwenen.

Maar, het tegendeel is helaas waar! Uit recente onderzoeken, maar ook uit onze eigen waarnemingen, blijkt dat Burnout en stressklachten alleen maar verder zijn toegenomen. Vooral onder jongeren.

ICMC De Bron is een gezondheidscentrum voor gezondheid, vitaliteit en welbevinden. Naast integratieve interventies bij lichamelijke en psychische klachten ondersteunen wij al ruim 15 jaar cliënten met Burnout en stressklachten.

Ons team met onder meer sociaal-psychologisch counselors en coaches begeleidt vele cliënten, zowel particulieren als ook medewerkers, management en (zelfstandig) ondernemers. En met veel succes. Onze specifieke aanpak resulteert in een snel en vooral duurzaam herstel.

Heb jij ook een Burnout of stress-klachten? Blijf er niet mee rondlopen; Het verdwijnt echt niet vanzelf, of met wat rust! Hoewel je moe bent, uitgeput en alles je teveel is, raden wij je aan om nu toch echt actie te ondernemen.

Met onze specifieke aanpak, aandacht en passie staan wij voor je klaar.

Doe vrijblijvend onze gratis Burnout test of

Neem hiervoor contact met ons op en maak onder meer kennis met onze coaches:

Onze professionele coaches hebben allen een zeer gedegen, relevante opleiding, jarenlange ervaring en helpen je graag vanuit hun eigen expertise; en altijd vol passie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.