Burnout: Onze Aanpak

Bij ICMC De Bron werken wij vanuit de overtuiging dat de mens één geheel is en dat lichaam, geest en omgeving elkaar sterk beïnvloeden. Een goede balans tussen deze drie aspecten is daarbij van cruciaal belang.

Vanuit deze integratieve visie hebben wij inmiddels ruim 15 jaar ervaring met burnout en stress gerelateerde klachten.

Bij ons sta jij als client altijd centraal en zijn wij volledig gericht op jouw spoedig en duurzaam herstel. Daarvoor hebben wij een eigen, uniek en multidisciplinair programma ontwikkeld, dat uitgaat van een integratieve benadering.

UNIEKE AANPAK

Wij pakken  de klachten graag grondig aan. Bij de bron, integratief en multidisciplinair! In een uitgekiend programma, voor jou op maat gemaakt. Met bewezen en geaccepteerde reguliere en complementaire interventies die het beste bij jou passen!

Intake

Elk traject begint natuurlijk met een degelijke intake. In een intensief gesprek van circa 1,5 uur luisteren wij naar jouw klachten, achtergrond, situatie en wensen. Samen stellen we doelen waaraan gewerkt moet worden. Tot slot wordt een team van therapeuten samengesteld die in het traject bij jouw herstel betrokken zullen worden.

Lichamelijke balans

Na de intake werken we in eerste instantie aan een betere lichamelijke balans en conditie. Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan een balansherstel van jouw hormoonhuishouding. Je krijgt al snel meer energie en je zult merken dat jij al lekkerder ‘in je vel’ komt te zitten. Dat is ook hard nodig, want, als jij je prettiger voelt en meer rust en balans ervaart kun je je ook beter richten op de onderliggende, innerlijke oorzaken van de burnout.

Psychische balans

Pas in het tweede deel van het programma, ligt de nadruk veel meer bij het herstellen van de psychische balans. Daarbij zoeken we samen naar diepere inzichten in jouw persoonlijke structuren, omstandigheden en omgeving. We begeleiden je bij het herkennen en wegnemen van belemmerende patronen en oorzaken van jouw burnout. Bovendien leer je te luisteren naar je lichaam en krijg je ‘tips and tricks’ om op tijd je rust te pakken en afstand te nemen.

Monitoring

In principe zijn de bovenbeschreven stappen voldoende voor een volledig en duurzaam herstel. Hoewel we uitgaan van zelfredzaamheid en een zelfhelend vermogen, kan een periode van monitoring nodig zijn om ‘het nieuwe’ stevig en duurzaam in je systeem te verankeren.  

RESULTAAT

Door eerst te ‘investeren’ in een betere lichamelijke balans gaat het tweede deel van het programma intensiever, maar ook sneller. Het totale traject duurt daarmee dan ook korter dan iedere andere aanpak. Het programma is bovendien volledig gericht op een herstel dat echt duurzaam is.

 

 

Wil je weten of jij een burnout hebt?

Doe de gratis Burnout Test en test jezelf op een burnout. Ontvang vervolgens een kort verslag en een persoonlijk advies!