Ervaringen

Op deze pagina schrijven cliënten van ICMC De Bron, vrijwillig, hun ‘testimonial’ over de integratieve aanpak, het multidisciplinaire proces, de begeleiding en het team, en alle andere ervaringen die zij zouden willen delen.

Ik herinner me de dag nog goed dat ik ontdekte dat ik een Burn-out had.
Ik was uitgeput en volgens de dokter kon ik maar beter stoppen met werken, want dat zou me alleen maar meer stress bezorgen.
Ik wist niet meer wat ik moest doen. Op aanraden van de huisarts had ik  wekenlang afspraken met een psycholoog die wekelijks werkte in de huisartsenpraktijk, dus ik hoefde nergens anders heen.
Al snel verwees deze psycholoog me door naar een speciaal online therapieprogramma. Ook dat heb ik braaf gedaan.
Mijn contract met mijn werkgever is op een gegeven moment beëindigd en zo ben ik bij het UWV terechtgekomen. Mijn UWV-consultant heeft me verschillende keren geadviseerd om naar ICMC De Bron te gaan. Maar, zo moe als ik was, negeerde ik haar advies de eerste twee keer. Ik dacht dat slapen het enige was dat ik nodig had. Maar zelfs dat werkte niet. Ik verloor volledig de controle over mijn eigen leven!
Toen ik weken lang zo aan de gang was en niets deed en ik niet beter was geworden, besloot ik de website van ICMC De Bron maar eens te bezoeken. Ik had veel tijd thuis doorgebracht en wat meer rust en werd nieuwsgierig naar waar die vrouw van het UWV eigenlijk over sprak? Ik belde het UWV onmiddellijk na het bezoeken van de website. “Ik wil echt een intake bij De Bron, is dat nog mogelijk?” was mijn vraag. Mijn consultant was geïrriteerd omdat ik haar de vorige keer volledig had genegeerd. “In die tijd was ik te moe om ook nog maar naar naar huis te komen, maar nu ben ik klaar om waar dan ook naar toe te gaan”, was mijn antwoord. Ik was opgelucht toen ze me nog steeds wilde aanmelden. Al snel had ik mijn eerste afspraak bij ICMC De Bron.
Zo begon mijn multidisciplinaire traject bij De Bron; zes maanden na mijn diagnose Burn-out.
Wat ik hier vooral heb bereikt, is het leren aangeven van mijn eigen grenzen en het ontwikkelen van bewustzijn. Daardoor herken ik nu signalen eerder als ik deze grenzen overschrijd. Ik heb vroeger nooit ‘Nee’ leren  zeggen. Nu durf ik niet alleen “Nee” te zeggen, maar kan ik ook het “Nee” uitleggen, zonder excuses en zonder schuldgevoelens. Vanaf nu plaats ik mezelf op de eerst plaats en van daaruit zal ik zien of ik iemand anders kan en wil helpen, daarbij kijk ik ook of dat me energie geeft of juist  niet.
Als ik weer te druk ben met allerlei dingen, help ik mezelf eraan herinneren om diep in en uit te ademen en dan de dingen stap voor stap en in een langzamer tempo te doen. Ik sta mezelf toe om het leven gemakkelijker te maken en veel meer aandacht te besteden aan mijn gezondheid en energieniveau.
De verschillende therapeuten van ICMC De Bron hebben enorm bijgedragen aan mijn herstel. Alle behandelaren zijn  experts in hun vakgebied, maar zorgden er ook voor dat ik me thuis voelde. In de kenmerkende authentieke sfeer voelde ik me snel op mijn gemak. Het verraste me nogal dat ik me zo gemakkelijk opende. Met de juiste begeleiding werden de onderliggende oorzaken naar de oppervlakte gebracht.
Ik ben er nog niet, maar bij De Bron heb ik geleerd dat balans heel belangrijk is. Ik besef me dat ik lang geleden deze balans was kwijt geraakt. Ik bleef maar doorgaan. Nu sta ik mezelf zoveel tijd en rust toe als ik nodig heb.
Dit is soms nog moeilijk, maar als ik me weer moe voel, doe ik een stap terug.
En nogmaals, daarom ben ik De Bron zeer dankbaar.

Onlangs heb ik deelgenomen aan het programma Gewicht in Evenwicht. En inderdaad, ik heb mijn gewicht opnieuw in evenwicht. Ik woog te veel en had overgewicht, dus begon ik meer te bewegen. Ik ging naar de sportschool, nam de trap en pakte de fiets om naar het werk te gaan. Ik heb ook mijn dieet drastisch veranderd. Maar de kilo’s vlogen er niet bepaald af. Om gek van te worden. Ik besloot om deel te nemen aan het speciale programma van ICMC De Bron. Het begon allemaal met een uitgebreide screening; tot op DNA-niveau. Ik werd persoonlijk begeleid door een een  vriendelijke en deskundige arts. We hebben mijn ‘behandelingen’ continue aangepast aan de situatie van het moment. En in een aantal bijeenkomsten met ‘lotgenoten’, onder deskundige begeleiding van de sympathieke groepscoach, hebben we onze ervaringen gedeeld, elkaar gestimuleerd en kregen we extra informatie over onderwerpen die te maken hebben met gewicht en gezonde lyfestyle. Bij elke bijeenkomst hebben we ook een aantal overheerlijke recepten uitgewisseld. In de afgelopen 6 maanden ben ik meer dan 22,5 kg kwijtgeraakt. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.

De verzekeringsarts van het UWV heeft mij doorverwezen naar ICMC De Bron. Ik had het verlies van mijn man nog geen plaats gegeven. Op 10 augustus 2017 begon ik bij De Bron. Ik heb sessies gehad met een natuurgeneeskundige arts, Life Coach en loopbaanadviseur. Ik had nooit gedacht dat de dood van mijn man me zo diep had aangeraakt. Ik was alleen gericht op het welzijn van onze kinderen, en cijferde mezelf volkomen weg. Mijn kinderen zijn erg goed terechtgekomen en daar ben ik heel blij mee. De Life Coach leidde me naar mijn innerlijke zelf, waardoor ik de dood van mijn man een plaats kon geven en een nieuwe fase in mijn leven met vreugde kon beginnen. In alle sessies kreeg ik oprecht tijd, aandacht en energie. Ik ben erg blij met ICMC De Bron. Ik kan het iedereen aanbevelen. Alle professionals van ICMC De Bron, bedankt.

Ik heb het hele behandelingsproces bij De Bron als zeer positief ervaren. Ik kreeg rust, tijd en vooral begrip. Ik kreeg veel hulp bij het omgaan met mijn kwalen en er grip op te krijgen. Goede begeleiding van verschillende, zeer competente therapeuten, die mensen op hun gemak stellen en mensen zichzelf laten zijn.
De gemaakte afspraken waren duidelijk en ze stemden hun behandeling precies af op wat jij als client nodig hebt.
Al met al geef ik het een 8+

Ik heb de multidisciplinaire aanpak bij ICMC De Bron als zeer prettig en nuttig ervaren. Het heeft me terug op het goede pad gezet en mijn ogen geopend voor de mooie dingen om me heen. De behandelaren zijn competent, empathisch en betrokken. Dat geeft het gevoel dat je jezelf echt kunt laten zien.

Genoten van mijn traject bij ICMC De Bron. Heb ik als zeer prettige ervaren. Contact en samenwerking verliepen zeer vlot ondanks de plotselinge verhuizing naar de nieuwe locatie en de renovatie. Goede, professionele mensen en een leuke sfeer.

Ik schrijf mijn ervaring met liefde.
Na een heel moeilijke periode in mijn leven ben ik, met de hulp van ICMC De Bron, weer waar ik wil zijn.
De therapieën waren perfect voor mij en de verschillende behandelingen hebben me weer krachtig gemaakt. Ik heb een aantal nieuwe beslissingen genomen en ik weet nu weer wie ik ben en wat ik wil.
Ik ben alle drie mijn therapeuten erg dankbaar voor de expertise en aandacht die ik nodig had.
Vriendelijke groeten.

Natuurlijk schrijf ik graag deze testimonial.
ICMC De Bron heeft me in een moeilijke periode heel fijn geholpen. De behandelingen hebben me meer energie en motivatie gegeven. Door meer zelfvertrouwen en zelfkennis ontdekte ik pas mijn grenzen. Nu ben ik weer positief over het leven en heb ik de mogelijkheid om een dergelijke moeilijke situatie in de toekomst te voorkomen. Ik ben ICMC De Bron dankbaar voor de fijne, persoonlijke, eerlijke en effectieve manier van werken.

Wat leuk om behandeld te worden in De Bron. Zoveel aandacht, vriendelijkheid, sympathie die ik tot nu toe maar weinig heb ervaren in instellingen die mensen weer beter moeten maken.
Vanaf het moment dat je aankomt, word je heel vriendelijk en attent benaderd door de assistenten en therapeuten die ernaar streven je weer beter te maken. Wat een goed gevoel! Alles bij elkaar voelde het als thuis, zo vertrouwd en goed! Dank u, ik wens u veel succes.

Ik merkte dat het proces vanaf het begin al op een onbewust niveau de basis van mijn problemen behandelde. Soms was het niet altijd duidelijk waar we aan werkten, totdat de puzzelstukjes op hun plaats begonnen te vallen. Vanwege de goede coördinatie binnen het behandelteam, voelden de verschillende therapieën erg complementair aan. Er was voldoende ruimte voor mij om me aan te passen aan het voorgestelde programma. De hele benadering heeft een persoonlijkheidsproces op gang gebracht dat nog lang in mij zal blijven bestaan.

Het traject bij ICMC de Bron, in het kader van terugvalpreventie, heeft me veel geleerd en veel gebracht. Ik kan nu vaker ‘nee’ zeggen en het niet alleen denken. Ik heb veel meer balans kunnen brengen in mijn werk / privé-leven, waardoor ik me veel fitter voel. Ik ga nu weer met veel meer plezier en energie naar mijn werk.

Ik vond de behandeling erg leuk. Het heeft me goed gedaan. Vanwege het Brontraject, heb ik nu veel meer balans in mijn werk / privé-leven en ga ik met geluk in mijn hoofd weer werken.

Het was een goed proces om van mijn burn-out af te komen. Ik heb veel baat gehad bij de verschillende behandelingen. Het heeft me geholpen om weer op het goede spoor te komen. Contact en samenwerken (met het team) verliepen soepel. Ik kreeg meer inzicht in mijn eigen functioneren en kreeg praktische tools / advies. Ik ga nog steeds af en toe voor een “onderhoudsbehandeling”.

De behandelingen waren zeer professioneel en ik heb ze als zeer aangenaam ervaren. Ik vond rust in mijn gedachten. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik dingen kan verwerken en weer vooruit kan gaan. Zonder hun ervaring en expertise zou ik zelf daar niet in geslaagd zijn en zou ik nog steeds thuis zitten.

Mijn behandelingsproces is zeer aangenaam verlopen. Een zeer professioneel team met expertise. De flexibiliteit en betrokkenheid waren geweldig. En het belangrijkste is dat alle beoogde doelen zijn bereikt!