Mirjam Tirion over Beelden van de Ziel

21 juni 2016
Mirjam Tirion over Beelden van de ZielPutten uit de Bron

In onze reeks “Putten uit de Bron” nam Mirjam Tirion-Ietswaart ons mee naar de wonderlijke wereld van de dromen. Mirjam  werkt ruim 15 jaar met dromen als Coach in haar eigen coachingspraktijk, True Colors. Ook is zij begeleider bij het ITIP, school voor leven en werk. De beeldende wereld van dromen, mythen en symbolen zijn een grote liefde. Gepassioneerd blijft zij hierin studeren onder andere door de opleiding Jungiaanse Psychologie, de dromenopleiding van het ITIP, en het werken met dromen van mensen in haar praktijk.

Beelden van de Ziel

‘”Ons dagelijks bewustzijn omvat slechts een fractie van wie wij zijn”, hield Mirjam haar gehoor voor. In onze dromen vangen wij glimpen op van een innerlijke wereld die vreemder, rijker en grootser is dan wij ons overdag kunnen voorstellen. Maar is er een verbinding tussen die nachtelijke beeldenwereld en ons leven overdag? Hebben die iets met elkaar te maken?
Mirjam ging in op de verschillende visies die er zijn rond dromen. Ze nam uitgebreid de tijd om de aanwezigen ‘mee te nemen’ om de rijke taal van de dromenwereld te verkennen. Zo kwamen nachtmerries, herhalende dromen en bepaalde veel voorkomende droomthema’s aan de orde. Natuurlijk bleven de bekende dromen zoals vallen en achtervolgd worden of vreemde dromen die je zijn bijgebleven niet uit.

De tweede helft van de avond ging Mirjam praktisch aan de slag. Ze liet de aanwezigen concreet zien hoe je je dromen kunt leren lezen als beelden van de ziel.  fascinerend hoe dromen een bron van wijsheid en inspiratie zijn voor je leven overdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.