Henny van den Berg

Psychologisch Counsellor en Coach

Henny van den Berg - Psychologisch Counsellor en Coach

Steeds als we een stukje van onszelf thuislaten, snijden we onszelf af van ons grotere potentieel, van onze creativiteit en energie. Geen wonder dat veel werkomgevingen een soort levenloosheid uitademen (bron: het eerste huis).
Juist de mens in zijn werkomgeving interesseert me enorm. Kan hij zichzelf volledig meebrengen naar zijn werk? Of zijn er belemmeringen in zijn potentieel waardoor hij spanning, stress en werkdruk ervaart?
Namens mijn beroepsvereniging zit ik in het project Psychosociale Arbeidsbelasting van het MSZW.

Herken de druppel!

1 op de 10 medewerkers zit thuis met burn-out klachten. Samen met jou ga ik kijken hoe deze werkstress is ontstaan. Mijn ervaring is dat er met regelmaat een verbinding zit naar je leefstijl of een ‘zo zijn’. Soms is stress onterecht gelabeld aan de werkvloer. Het is goed om samen te kijken wat mogelijk andere stressoren zijn en vooral wat je kunt doen.

Werkwijze en bronnen

Ik werk cliëntgericht. De aanpak is nooit standaard, maar steeds volledig afgestemd op jouw hulpvraag en problematiek. Ik werk met verschillende methodieken die strekken van Perspectief verschuiven, Cognitieve therapie tot Emotioneel Freedom Techniek (EFT). Als een cliënt het lastig vind om zijn verhaal te doen werk ik ook graag met Animisme (creatieve werkvorm).

Regisseur over je eigen leven

Elk mens draagt beelden in zich die soms onbewust je saboteur kunnen zijn. Ik help je aan die beelden uitdrukking te geven. Soms individueel of in een workshop, als dat beter bij je past. Ik werk gericht op de cliënt om van de diverse puzzelstukjes een duidelijk beeld te krijgen. Want dan kun je van een afstand naar dat beeld kijken en nieuwe inzichten krijgen. Kortom: word weer regisseur over je eigen leven.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in het theater als regisseur, acteur en docent drama. Sinds 15 jaar heb ik het theaterwerk aan de wilgen gehangen. Ik ben een ontwikkelaar en wilde graag een andere weg inslaan. Ik werd gevraagd als regisseur voor een bedrijfstraining met drama interventies. Dit beviel enorm. Om dit te professionaliseren studeerde ik aan de OU A&O psychologie en sociologie en ontwierp een eigen werkvorm die ik WorkshopsOpdeWerkvloer noem en de naam van mijn eigen praktijk WOW verklaart. Uit deze workshops ontstonden 1 op 1 contacten, dus studeerde ik aansluitend Stress-Conflict-Crisis en Bedrijfscounseling. In die hoedanigheid werkte ik enkele jaren binnen de Politie, Erasmus MC, maar ook in kleinere organisaties. Sinds 2012 werk ik vanuit mijn eigen praktijk WOW.