Janneke Hellendoorn

Klassiek Homeopaat 

Janneke Hellendoorn - Klassiek HomeopaatIn 2009 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en heb sindsdien een zelfstandige praktijk in Wassenaar. Gedurende deze jaren heb ik me steeds verder ontwikkeld tot biografisch coach, CEASE therapeut (homeopathische detoxificatie) en kindertolk® volgens de methode PresentChild.

Speciaal voor mensen die willen werken aan hun vitaliteit geef ik ook vitaliteitstrainingen en gezondheidscaching (zowel in groepen als individueel).

Inzicht, bewustzijn en motivatie

Wanneer het om de gezondheid van de mens gaat is het belangrijk inzicht te krijgen in hoe deze persoon zijn klachten, maar ook de gebeurtenissen in zijn leven en de wereld om hem heen beleeft. Dit geeft zijn beeldvorming van de door hem beleefde realiteit aan en waar hij zich bewust van is en wat nog blinde vlekken zijn. Contact maken met zijn realiteitsbeleving geeft motivatie en vertrouwen bij de cliënt en is een belangrijke basis om van daaruit aan zijn of haar gezondheid te werken.

Wat kan klassieke homeopathie hierin betekenen?

Homeopatische middelen worden zorgvuldig uitgekozen op basis van gelijksoortigheid. De middelen werken het beste wanneer het geneesmiddelbeeld het beste past bij de symptomen die de cliënt op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau laat zien en zelf beleeft. Deze gelijksoortigheid en de dosering en frequentie van de homeopathische geneesmiddelen zorgen ervoor dat klachten geleidelijk verminderen en homeostase (balans) en uiteindelijk genezing worden bereikt.

Ziekteclassificatie

Afgelopen jaren heb ik de opleidingen A (ziekteclassificatie en organon) en B (ziekteclassificatie en chronische ziekten) afgerond en werk ik met dit behandelsysteem. In de klassieke homeopathie van Samuel Hahnemann staat de ziekte centraal. Hahnemann was de eerste arts die verschillende ziekten indeelde in categorieën. Dit noemde hij de ‘ziekteclassificatie’. Met deze methode kan de klassiek homeopaat alle factoren die aanleiding geven tot ziekte analyseren. Hierdoor ontstaat inzicht in:

  • de oorzaken van acute klachten, zoals een epidemie of een sluimerend aanwezige erfelijke aandoening, die soms opleeft;
  • de oorzaak van chronische ziekten door chronisch medicijnengebruik en vaccinaties (iatrogene ziekten);
  • ziekten ontstaan door een verkeerde leefstijl (pseudo chronische ziekten);
  • erfelijke chronische ziekten (chronisch-miasmatische ziekten).

De stichting Hahnemann Homeopathie onder leiding van Ewald Stotler heeft hier dit mooie werkbare systeem uit ontwikkeld, wat voor de cliënt en de behandelaar een beter inzicht geeft in wat er tijdens de behandeling gebeurt. De cliënt wordt zo direct bij de behandeling betrokken en krijgt zelf meer kennis over zichzelf en zijn ziekte- en genezingsprocessen.


Mijn passie is mensen terug te brengen naar eigen vrijheid en onafhankelijkheid. Vrij van lichamelijke klachten, emotionele blokkades of beperkende (geloofs)overtuigingen. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn en inzicht in eigen levensprocessen gaan hand in hand met lichamelijke en emotionele genezingsprocessen.