Leefstijl: Onze Aanpak

Bij ICMC De Bron werken wij vanuit een integratieve visie. Dat wil zeggen dat we continue naar een balans zoeken tussen lichaam, geest en omgeving (en maatschappelijk welbevinden). Deze drie aspecten hebben een sterke invloed op elkaar.

Vanuit deze visie benaderen wij al meer dan 15 jaar de symptomen en klachten van onze cliu00ebnt.

Wij pakken de klachten graag grondig aan. Bij de bron, integratief en (waar nodig) multidisciplinair! En altijd met een plan, speciaal voor jou op maat gemaakt. Met bewezen en geaccepteerde reguliere en complementaire interventies die het beste bij jou passen!

Intake

Elk traject begint natuurlijk met een degelijke intake. In een intensief gesprek van circa 1,5 uur luisteren wij naar jouw klachten, achtergrond, situatie en wensen. Samen stellen we doelen waaraan gewerkt moet worden. Tot slot wordt een team van therapeuten samengesteld die in jouw traject voor een gezondere leefstijl betrokken zullen worden.

Lichamelijke balans

Onze arts, bewegingstherapeut en (leefstijl)coach werken in eerste instantie aan een betere lichamelijke balans en conditie. Uiteraard zal hierbij ook ruimschoots aandacht worden geschonken aan voeding, drank en roken.
Indien nodig kan onze arts besluiten om jouw eigen huisarts in te schakelen en een deel van het traject onder (bege)leiding van de huisarts en/of specialist te laten uitvoeren.
De bewegingstherapeut zal je met oefeningen, motivatie en adviezen begeleiden om uiteindelijk op een verantwoorde wijze meer en gezond te bewegen.

Psychische balans

Leefstijl heeft niet alleen te maken met bewegen en voeding. In tegendeel.
In dit deel van het traject ligt de nadruk veel meer op de psychische balans. Samen met onze gespecialiseerde coach zoek je heel concreet naar de diepere inzichten in jouw persoonlijke structuren, omstandigheden en omgeving. Je huidige levensstijl is hier namelijk op gebaseerd.
Daarnaast zal uitgebreid aandacht worden geschonken aan sociale en maatschappelijke aspecten, ontspanning en zingeving.
De coach geeft je begeleiding, adviezen, specifieke (ontspannings)oefeningen en handige u2018tips and tricksu2019 om bijvoorbeeld op tijd je rust te pakken.

Monitoring

Bovengenoemde begeleiding is in principe voldoende om jouw stijl van leven (drastisch) aan te passen en te transformeren naar een gezonde lifestyle. Echter, er kan een periode van monitoring en (afbouwende) begeleiding nodig zijn om ‘het nieuwe’ stevig en duurzaam in je systeem te verankeren.

RESULTAAT

Deze integratieve aanpak creƫert (fysieke en psychische) bewustwording en een actieve houding om te werken aan een gezonde lichamelijke en geestelijke balans. Uiteindelijk resulteert dit in een andere, gezondere levensstijl die duurzaam bijdraagt aan een vitaal, zinvol en gelukkig (lang) leven.