Meditatie

Soms heb je even iemand nodig om mee te zwijgen!

Achtergrond

Meditatie is één van de meest duurzame manieren om (innerlijke) vrede en geluk in je leven te garanderen. Al duizenden jaren gebruiken mensen de meest uiteenlopende technieken om hun geest tot bedaren te brengen en een rustiger staat van zijn te bereiken. Afhankelijk van hun religieuze en culturele achtergrond maken ze hiervoor gebruik van ademhaling, zang, gebed, muziek, visuele stimulatie of zelfs geuren. Wat deze technieken gemeen hebben is dat ze specifiek ontworpen zijn om de geest van zijn voortdurende staat van activiteit tijdelijk over te brengen naar een ruimere staat van bewustzijn, waar stilte de boventoon voert.

Doel

Veel mensen beginnen met mediteren vanuit de praktische behoefte om het hoofd te bieden aan stressvolle of lawaaierige situaties of om meer inzicht te krijgen in hun gedachten, emoties of gedragingen. Daarnaast zijn er mensen die meditatie actief inzetten in hun zoektocht naar diepere bewustzijnsniveau’s of spirituele verlichting. Tijdens de meditatieavonden is er voor beide behoeften ruimte.

Doelgroep

De meditatieavonden zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een manier om meer rust, vreugde en (geestelijk) ruimte te creëren in een hectisch leven en dichter bij zichzelf te komen.

Resultaten

Op het meest elementaire niveau bevordert meditatie je fysieke en emotionele welzijn. Je ervaart minder stress en verbetert je immuunsysteem. Daarbij geeft het je een diepe voldoening schenkende innerlijke rust, die je helderheid van geest vergroot. Je wordt je geleidelijk aan bewust van hogere niveaus van creativiteit, intuïtie, compassie en persoonlijke groei.

Op langere termijn merk je daarbij dat je gehele geestestoestand stabieler wordt en je jezelf als lichter of ruimer gaat ervaren. Hierdoor ga je makkelijker en effectiever om met alle mogelijke omstandigheden die het leven op je pad brengt.

Werkwijze

Er zijn veel verschillende technieken om meditatie te beoefenen. Zo zijn er geleide meditaties, stemmeditaties, visuele meditaties, body-mindmeditaties, loopmeditaties, etc. Tijdens de meditatieavonden bij De Bron worden in blokken van één of twee maanden steeds verschillende meditatietechnieken aangeboden.

Samen met je medecursisten leer je welke technieken voor jou het meest geëigend zijn om de Stilte te betreden en meer in contact te komen met je ware Zelf.

Duur

Wekelijkse sessies van één uur.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 12 deelnemers per groep.

Kosten

€  15,- per los uur
€  50,- per maand (maandabonnement)
€150,- per kwartaal (kwartaalabonnement)
Inclusief koffie / thee

Begeleider

Marc WervelmanMarc Wervelman

Marc is natuurgeneeskundige therapeut, gespecialiseerd in energetische therapieën, Mindfulness en Meditatie. Hij verzorgt op maat gemaakte trainingen en cursussen op het gebied van bewust en aandachtig leven in het hier en nu.

Inschrijven