Mindfulness

Geloof niet alles wat je denkt!

Achtergrond

De wereld waarin wij leven, draait in een bijzonder hoog tempo. Mensen stellen alsmaar hogere eisen aan zichzelf en hun omgeving. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met dit levenstempo en de uitdagingen die het biedt. De één vindt dat boeiend, de ander kost het soms moeite.

Heb jij wel eens het idee dat je de dingen vaak op de ‘automatische piloot’ doet? Heb je steeds meer moeite om echt voluit te genieten van de dingen die je doet? Voel je je regelmatig overspoeld door situaties, mensen, gedachten of emoties? Je bent niet de enige!

Doel

Mindfulness kan een effectief hulpmiddel zijn om te midden van alle hectiek je rust en persoonlijke balans te behouden. Door op een eerlijke en aandachtige manier te kijken naar je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, leer je jezelf om tegelijkertijd aanwezig te zijn bij jezelf en alles om je heen. Door het bewust worden en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Je leert op een andere, meer effectieve manier omgaan met beperkende gedachtepatronen en overheersende gevoelens. Hierdoor krijg je als vanzelf meer toegang tot positieve gemoedstoestanden, leef je meer in het huidige moment, waardoor je de kwaliteit van je leven kunt verhogen.

Doelgroep

De cursus Mindfulness is bedoeld voor mensen die zich overweldigd voelen door de hectiek van hun dagelijkse leven, vaak piekeren en misschien al last hebben van stressgerelateerde klachten. Maar ook als je beter wilt leren omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens of je gewoon wilt onderzoeken hoe je meer rust krijgt in je leven, is deze cursus een aanrader.

Resultaten

Als je geregeld mindfulness beoefent, beleef je de dingen die je doet veel intenser. Daardoor kun je er ook meer van genieten. Je functioneert minder op de automatische piloot en je bent meer in verbinding met je intuïtie en innerlijke wijsheid. Doordat de rust toeneemt kan je de dingen veel makkelijker aan.

Werkwijze

Je kunt mindfulness op veel manieren beoefenen en toepassen. Bijvoorbeeld in meer therapeutische zin of puur meditatief. In deze cursus leer je zowel formele oefeningen als meer informele, praktische manieren om op een aandachtige manier met het dagelijks leven om te gaan. In 8 bijeenkomsten staan we stil bij de ademhaling, het lichaam, emotie en gevoelens, gedachten en gedachtepatronen en aandacht in je dagelijks leven.

Samen met je medecursisten leer je om op verschillende manieren opmerkzaam te zijn op wat er zich in jou en om je heen afspeelt.

Duur

8 avonden van 19:30 tot ca 21:30 uur

Deelnemers

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers

Kosten

€ 375,- inclusief syllabus, audio-opnames en koffie / thee

Begeleider

Marc WervelmanMarc Wervelman

Marc is natuurgeneeskundige therapeut, gespecialiseerd in energetische therapieën, Mindfulness en Meditatie. Ook verzorgt hij op maat gemaakte trainingen en cursussen op het gebied van bewust en aandachtig leven in het hier en nu.

Inschrijven