Oksana Serck

Arts en Natuurgeneeskundige

Oksana Serck - Arts en Natuurgeneeskundige

 

Ik vind het heel fascinerend om vanuit verschillende invalshoeken de mens en de ontstane problemen met zijn gezondheid te bestuderen en mijn kennis van de verschillende methodes te gebruiken tijdens de behandeling van een klacht.

Een holistische benadering spreekt mij heel erg aan.

Geneeskunde op maat

Bij een homeopathische behandeling wordt niet alleen gekeken naar de klacht, maar naar de hele mens. Van belang zijn ook het algemeen lichamelijk functioneren, het karakter en de specifieke gedragingen van de persoon die ziek is. Al deze informatie wordt gebruikt om een passend geneesmiddel voor de patiënt te selecteren. Het is geneeskunde op maat.

Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding. Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een lang en gezond leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd. Echter… een stofwisseling verandering vergt veel tijd en inzet!

Diagnostische Bodyscan

Voor een betere diagnose en om de individuele behandeling bij te stellen maak ik gebruik van NLS-diagnostisch bodyscan apparaat Megatron. Bodyscan van de mens helpt mij ook preventief te werk gaan met mijn klanten. De bodyscan geeft veel inzicht in het functioneren van het lichaam. Ik bespreek het resultaat uitgebreid met de client en de processen die op de voorgrond staan bij hun klachten. En daarnaast ook welke preventieve maatregelen genomen kunnen worden om verborgen (nog geen lichamelijke klachten) pathologische processen niet tot uiting te laten komen. Het apparaat biedt de mogelijkheid om de resultaten van verschillende scanmomenten met elkaar te vergelijken. Zo worden effecten van de behandeling (verbeteringen en/of verslechteringen) zichtbaar gemaakt.

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Rusland alwaar ik ook ben afgestudeerd als kinderarts. In Rusland ben ik als zodanig vier jaar werkzaam geweest. Na mijn vestiging in Nederland heb ik eerst de Nederlandse taal bemachtigd om vervolgens na vier jaar studie aan de Universiteit Leiden af te studeren als arts. Ofschoon ik studeerde voor regulier arts lagen mijn interesses ook diep in het energetische en de natuurgeneeskunde. Daarom heb ik naast mijn studie tot regulier arts ook de opleiding klassieke homeopathie voor artsen gevolgd en afgerond. Later heb ik opleiding voor orthomoleculaire geneeskunde afgerond.

Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk voor homeopathie en ben ik parttime werkzaam als consultatiebureauarts.


“Het is verstandiger een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis”.
Lao-Tse , Chinees filosoof +/- 600 v. Chr.