Philippe Declemy

Bewegingstherapeut

Philippe Declemy - Bewegingstherapeut
Sinds 1996 ben ik, als bewegingstherapeut, werkzaam in de wereld van bewegen. Ik ben gefascineerd geraakt door beweging, hoe mensen bewegen en de dieperliggende oorzaken waarom men een beperking ervaart in het vrijelijk bewegen. Ik ben me steeds meer gaan realiseren dat een goede beweging niet alleen maar iets fysieks is. Aan de wijze van bewegen herken ik vaak ook de emotionele en psychische toestand van de mens. Dat subtiele samenspel van lichaam en geest boeit mij enorm.

Eigen visie

Mijn doel is u opnieuw bewust te  laten worden van uw lichaam. Door de jaren heen heb ik een eigen visie ontwikkeld. Gebruikmakend van een holistische benadering zal uw lichaam terug in balans worden gebracht. Door het lichaam als geheel te zien, zowel fysiek als emotioneel, streef ik naar een lichamelijke bewustwording. Het lichaam verkeert voor het grootste deel van de dag in een niet natuurlijke houding. Blokkades en lichamelijke klachten ontstaan.

Bodyscreen

Door middel van de Bodyscreen gaan we op zoek naar de oorzaak van lichamelijke klachten. De houdingsscan geeft weer hoe uw lichaam in elkaar steekt. Bekken, wervelkolom, schouderstand etc worden gecontroleerd op eventuele scheefstanden. Daarna gaat u bewegen naar het FMS-model. Dit geeft uw lichamelijk functioneel bewegen weer. Blijkt een scheefstand een beperking in uw bewegingen te veroorzaken, zal er een correctie gedaan worden. Waar mogelijk worden de correcties door u zelf uitgevoerd. Met een paar korte huiswerk-oefeningen proberen we de nieuwe stand zo spoedig mogelijk te implementeren.