Traditional Chinese Medicine speelt sleutelrol bij Corona-behandeling in China

Al direct vanaf het begin van de uitbraak van het Corona-virus is in verschillende ziekenhuizen in China een integratieve benadering toegepast. Traditional Chinese Medicine (TCM) werd daarbij gecombineerd met westerse geneeskunde. De (wetenschappelijke) resultaten waren zeer positief.

In het Hubei Provincial Hospital of Integrated Chinese and Western Medicine in Wuhan zijn patiënten opgenomen met het Corona-virus. Deze patiënten varieerden in leeftijd van 23 tot 67 jaar en hadden milde tot ernstige klachten. Een van deze patiënten was in kritieke toestand opgenomen. Onder leiding van dr. Liu Qingquan, hoofd van het Beijing Hospital of Traditional Chinese Medicine en verbonden aan de Capital Medical University, werden deze patiënten behandeld met TCM-middelen en technieken gecombineerd met westerse geneeskunde.

Naast het voorschrijven van TCM-geneesmiddelen (denk aan medicinale kruiden en natuurgeneeskundige middelen) werden ook TCM-technieken, zoals acupunctuur toegepast.

Op 6 februari werden achttien patiënten ontslagen uit het ziekenhuis van Wuhan, na deze integratieve behandeling. Veruit de meeste patiënten (zeker met de mildere klachten) waren in slechts 6 dagen genezen. De patiënt die in kritieke toestand was binnen gebracht mocht het ziekenhuis na slechts 18 dagen verlaten. Om verschillende redenen weigerden een aantal andere patiënten in eerste instantie de TCM-behandeling te aanvaarden. Echter, hun toestand verbeterde snel na inname van de TCM-medicatie. Begin februari werden nog circa 190 besmette patiënten in het ziekenhuis behandeld met de combinatie van Traditionele Chinese Geneeskunde en Westerse Geneeskunde. En ook hier zien de artsen een goede verbetering.

Ex Corona Patiënten worden ontslagen uit het ziekenhuis in Huwan.

Uit de resultaten tot nu toe ziet Dr. Liu Qingquan onomstotelijk het bewijs dat Traditional Chinese Medicine de omstandigheden voor patiënten met ernstige aandoeningen helpt te verbeteren.

Volgens dr. Zhang Boli, een vooraanstaand expert en lid van het Chinees Nationaal Corona-onderzoeksteam, bevestigt dat TCM een effectieve behandeling is. Het is nuttig bij het verlichten van de koorts, houdt de progressie van de ziekte in de hand, verlaagt de dosering van corticosteroïden en vermindert complicaties. Bovendien zorgt het ervoor dat het lichaam in een optimale staat wordt gebracht en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt.

TCM wordt al duizenden jaren gebruikt om infectieziekten te bestrijden. Deze ervaringen moeten veel meer worden gebruikt om de huidige infectieziekten te behandelen. Vergeleken met de snelle ontwikkeling van de westerse geneeskunde in de afgelopen decennia, is onderzoek naar TCM echter afgenomen.

Gelet op de recent behaalde resultaten van de TCM-behandelingen van Corona-patiënten is Dr. Liu Qingquan van mening dat TCM een prominente plaats verdient in de behandeling en bestrijding van infectieziekten. Hij pleit ervoor om voort te bouwen op de aloude erfenis van TCM-behandeling van acute ziekten om ons nu verder te helpen bij het bestrijden van huidige infectieziekten. Er zijn meer onderzoeken en casestudies nodig om de ervaringen van de oude Chinezen op een juiste en doeltreffende wijze om te zetten naar de omstandigheden en behoeften in de huidige tijd.

3 thoughts on “Traditional Chinese Medicine speelt sleutelrol bij Corona-behandeling in China

  1. J. Doornik says:

    In het Hubei Provincial Hospital of Integrated Chinese and Western Medicine in Wuhan zijn patiënten opgenomen met het Corona-virus. Deze patiënten varieerden in leeftijd van 23 tot 67 jaar en hadden milde tot ernstige klachten. Een van deze patiënten was in kritieke toestand opgenomen. ”
    Op 6 februari werden er 18 in 6 dagen genezen naar huis gestuurd, plus de ernstige zieke patient die in iets langere tijd genezen was. Dit bericht geeft eigenlijk geen enkele feitelijke informatie. Hoeveel patiënten er eerst waren opgenomen zegt het bericht niet. Waren dit er 20, 100, 500 of nog meer? Dit maakt wel een enorm verschil o fhet resultaat te kunen beoordelen. Als het er 18 van de 20 waren is het resutaat geweldig, waren het er 18 op de 100 of erger, op de 500, dan stelt het helemaal niets voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.