Willemijn Hornsveld

Kinderpsycholoog en Bowen  Therapeut

Willemijn Hornsveld - Kinderpsycholoog en Bowen Therapeut
Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en de omstandigheden die gedrag in de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden. Kinderen beschikken van nature over ongekende mogelijkheden voor een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling. Helaas zijn er ook veel factoren en omstandigheden die storend werken waardoor lichamelijke en/of emotionele blokkades ontstaan met bijvoorbeeld buikpijn, angst, en hoofdpijn als gevolg. Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren van deze spanningsklachten af te helpen.

Een gezonde balans

Een gezonde balans in een kind is de voorwaarde om ontspannen te kunnen opgroeien tot een evenwichtige, gezonde volwassene. (Kinder)lichaam en -geest zijn niet los van elkaar te zien en te behandelen. Als Kinderpsycholoog en Bowen Therapeut werk ik  daarom met een combinatie van lichaamstherapie en psychologische ondersteuning. In geval van angst of trauma gebruik ik EMDR. De lichaamstherapie heet Bowen therapie. Dit is een natuurlijke, milde, manuele techniek die werkt op diverse structuren in het lichaam – het bewegingsapparaat, onze organen maar ook het zenuwstelsel – en kan daardoor een heel breed scala aan klachten aanpakken, van rugpijn en nekklachten tot stress en slaapproblemen.

Mijn achtergrond

Na mijn middelbare school studeerde ik kinder- en jeugdpsychologie. Later volgde ik de opleiding tot Bowen therapeut en docent babymassage. Sinds een aantal jaren heb ik een eigen praktijk voor kindertherapie, Kinderbalans. De lessen babymassage geeft ik aan huis. Babymassage is de beste start van een gezonde ontwikkeling van baby’s en een onmisbare hulp bij verstoorde hechting door bijvoorbeeld een ziekenhuisopname na de geboorte. Eens per maand leid ik, als ervaringsdeskundige, in het Juliana Kinderziekenhuis een gespreksgroep voor ouders wiens baby in de couveuse ligt.
Ik ben aangesloten bij de VBAG en de RBCZ.


Ieder kind heeft het recht om ontspannen en blij op te groeien.